StabiliTrak Needs Service? - ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts
ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts

Go Back   ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts > 5th Generation Camaro - News and Information > 5th Generation Camaro News & General Discussion
Register Garage Photo Gallery FAQ Members List Calendar Advertise Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

5th Generation Camaro News & General Discussion News Articles & General Discussion about the 5th Generation Camaro.

ModernCamaro.com is the premier Chevrolet Camaro Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-31-2011, 10:37 PM   #1
Bully Proof
 
Envy's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Dallas, TX
Posts: 6,812
Envy will become famous soon enough
Question StabiliTrak Needs Service?

About 10 days ago when I started Envy up I noticed a message in my DIC that read "Service StabiliTrak". The message disappeared immediately and the instrument indicator light turned off. Since then...I haven't remembered to look at my DIC when I start up and the message disappeared so fast the first time I'm surprised I noticed it then.

Is this something I should worry about since the message disappeared quickly and the indicator light didn't stay on? Has anyone had this experience or experienced StabiliTrak failure? Any feedback would be appreciated.
__________________
Life is Good!
2010 SYNERGY GREEN 1LT/RS
ModernCamaro Car of the Month Nov 2010
Camaro5 Car of the Week Jan 31 2011
Envy is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-31-2011, 11:48 PM   #2
Premium Member
 
JWD621's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Hurst, Texas
Posts: 3,605
JWD621 is on a distinguished road
Hillary
I had this happen one time last year and took it to the dealer to check it out to find one of the sensors (left rear wheel) had failed. A quick replacement fixed the problem and has not happened since. Mine was covered under warranty so yours should be covered also.
I recomend Reliable in Richardson to do your warranty work since you have had "issues" with your dealer.

Hope this helps.
__________________

2010 2SS/RS A6 L99 Born 09/16/2009 Vin#9146985
ModernCamaro Car of the Month Jan 2013
CAI,Axle back exhaust, V Max Throttle Body
JWD621 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 01-01-2012, 06:34 PM   #3
Premium Member
 
Guapo's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Crestview Fl
Posts: 2,430
Guapo is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Envy View Post
About 10 days ago when I started Envy up I noticed a message in my DIC that read "Service StabiliTrak". The message disappeared immediately and the instrument indicator light turned off. Since then...I haven't remembered to look at my DIC when I start up and the message disappeared so fast the first time I'm surprised I noticed it then.

Is this something I should worry about since the message disappeared quickly and the indicator light didn't stay on? Has anyone had this experience or experienced StabiliTrak failure? Any feedback would be appreciated.
Mine also comes on every once in awhile. I guess I will have to have it checked.
__________________
2013 LT2/RS, Crystal Red Metallic, TAZ Jr., NAV, HUD, Backup Camera,
2011 LT1/RS, Inferno Orange Metallic, Polished 20's. TAZ Sr (SOLD)
2012 Big Horn, RAM, Crew Cab, SLT, Dark Cherry Red Pearl
1998 Honda Accord 2d, daily driver.
Guapo is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 01-01-2012, 07:59 PM   #4
Bully Proof
 
Envy's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Dallas, TX
Posts: 6,812
Envy will become famous soon enough
Quote:
Originally Posted by JWD621 View Post
Hillary
I had this happen one time last year and took it to the dealer to check it out to find one of the sensors (left rear wheel) had failed. A quick replacement fixed the problem and has not happened since. Mine was covered under warranty so yours should be covered also.
I recomend Reliable in Richardson to do your warranty work since you have had "issues" with your dealer.

Hope this helps.
Did the message come on and turn off like I described JW?

Quote:
Originally Posted by Guapo View Post
Mine also comes on every once in awhile. I guess I will have to have it checked.
Does it always happen at start-up like mine did?
__________________
Life is Good!
2010 SYNERGY GREEN 1LT/RS
ModernCamaro Car of the Month Nov 2010
Camaro5 Car of the Week Jan 31 2011
Envy is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 01-01-2012, 08:02 PM   #5
Premium Member
 
Guapo's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Crestview Fl
Posts: 2,430
Guapo is on a distinguished road
It only comes on for an instant when I first start it up but then goes away. Also does not happen every time just some times.
__________________
2013 LT2/RS, Crystal Red Metallic, TAZ Jr., NAV, HUD, Backup Camera,
2011 LT1/RS, Inferno Orange Metallic, Polished 20's. TAZ Sr (SOLD)
2012 Big Horn, RAM, Crew Cab, SLT, Dark Cherry Red Pearl
1998 Honda Accord 2d, daily driver.
Guapo is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 01-01-2012, 09:32 PM   #6
Premium Member
 
patriotpa's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Pennsylvania
Posts: 4,906
patriotpa will become famous soon enoughpatriotpa will become famous soon enough
A dirty sensor can do this.
__________________
*I don't tolerate fools.* Psalm 109:8 Ordered from Faulkner Chevy #NKCF02 1100 5/8/9 2000, 3300 7/16/9 TPW 7/20,GOT MY (low) VIN! 4000 7/24/9 ,Picked up 8/7/9!!! Signed Litho #45. Car signed by FBodfather 2011. Service: Jennings Chevy in PA. Pro Patria Vigilans. It's not "drifting"... it's a POWER SLIDE! MOTM/COTM Sept 2012
patriotpa is online now  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 01-01-2012, 09:50 PM   #7
Premium Member
 
JWD621's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Hurst, Texas
Posts: 3,605
JWD621 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by patriotpa View Post
A dirty sensor can do this.
Yes Sir, You are correct!

Hillary,
At first I saw it so fast that I was not sure what it was. It got to be more often over time (about two weeks) but lasted longer on the DIC.

I finally go around to driving over to Richardson after it came on and did not go out.
__________________

2010 2SS/RS A6 L99 Born 09/16/2009 Vin#9146985
ModernCamaro Car of the Month Jan 2013
CAI,Axle back exhaust, V Max Throttle Body
JWD621 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 01-02-2012, 12:05 AM   #8
Junior Member
 
bazzballlvr's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: the quiet side of the Lake of the Ozarks
Posts: 16
bazzballlvr is on a distinguished road
where exactly are the sensors located?
bazzballlvr is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 01-02-2012, 09:32 AM   #9
Bully Proof
 
Envy's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Dallas, TX
Posts: 6,812
Envy will become famous soon enough
Just as I feared...I'm going to have to wait until it comes on and stays on...otherwise the service department rep will look at me like I'm crazy and they'll fix nothing...been there and done that. I'm already getting sick of this computer/sensor crap. I've had Envy for a year and a half...she has 7100 miles on her...and this is the fourth sensor to give a trouble code or whatever you call it.

BTW...thanks for the feedback guys...I really apperciate it!
__________________
Life is Good!
2010 SYNERGY GREEN 1LT/RS
ModernCamaro Car of the Month Nov 2010
Camaro5 Car of the Week Jan 31 2011

Last edited by Envy; 01-02-2012 at 09:40 AM.
Envy is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 01-02-2012, 06:44 PM   #10
Member
 
BubbaHD's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: St Louis Mo
Posts: 109
BubbaHD is on a distinguished road
Are you brake torquing to smoke the tires? That will make the light come on after you shut the car off. As soon as you drive it the light will go off. It happens every time a car is on the Dyno unless you hit the traction control button once then hold it down for 7 seconds. That disables both the traction control and the stability tract.
BubbaHD is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Sponsors
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -6. The time now is 02:31 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.5.2
©2006 - 2013 ModernCamaro.com
Camaro, Chevrolet, and their associated logos and likenesses are registered trademarks of General Motors Company.
ModernCamaro.com has no affiliation with General Motors Company and General Motors Company does not endorse this website in any way.
Be a fan of ModernCamaro.com on Facebook! Follow ModernCamaro.com on Twitter

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.