TR6060 Grinding in Second When Cold - ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts
Drivetrain Discussion Automatic | Manual | Drivetrain | Gears & Axles

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 02-16-2017, 06:45 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 5
 
TR6060 Grinding in Second When Cold

Like the title says lol. The second gear syncro seems to be hit or miss before the transmission has come up to temp. Basic googling shows this is a pretty common problem for this transmission. My question is, has anyone on here solved this issue, and if so, what did you do?

Typically I just shift 1-3 till the trans warms up, but it'd be nice to have second sooner...

And yes, double clutching works, but I want a "normal" fix...

2005 Silverado Z71 Crew Cab
2" Rough Country Leveling Kit, K&N Intake, custom Flowmaster 40 Series exhaust, Alpine sound system.
2012 Camaro 2SS
K&N Intake, Flowmaster Outlaw catback exhaust.
I'm not brand loyal, I'm pushrod loyal.
Phil_M is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 02-19-2017, 02:45 PM
Premium Member
 
patriotpa's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Pennsylvania
Posts: 5,929
  
Garage
How many miles, and have you checked/changed the fluid?

James 1:25 *I don't tolerate fools.* Ordered from Faulkner Chevy #NKCF02 1100 5/8/9 2000, 3300 7/16/9 TPW 7/20,GOT MY (low) VIN! 4000 7/24/9 ,Picked up 8/7/9!!! Signed Litho #45. Car signed by FBodfather 2011. Service: Jennings Chevy in PA. We don't "drift" kiddies... it's a POWER SLIDE! MOTM/COTM Sept 2012 Pro Patria Vigilans.
Click the pic..
patriotpa is offline  
post #3 of 3 Old 02-19-2017, 03:03 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 5
 
Just over 14k miles. Only does it when cold, and by cold I mean under about 70/80 degrees or so. No, I haven't checked the fluid yet, though none of the other gears have any issues. Supposedly a dedicated clutch reservoir has helped some folks, and has the advantage of isolating the clutch from the brake system. Others recommend a different trans fluid.

I'm planning on getting the dedicated reservoir/replacing the trans fluid, but in the meantime I was curious if anyone on here had any experience with this issue.

2005 Silverado Z71 Crew Cab
2" Rough Country Leveling Kit, K&N Intake, custom Flowmaster 40 Series exhaust, Alpine sound system.
2012 Camaro 2SS
K&N Intake, Flowmaster Outlaw catback exhaust.
I'm not brand loyal, I'm pushrod loyal.
Phil_M is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome