auto tranmission issues. - ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts
4th Generation F-Body 1993-2002 Camaro & Firebird Discussion

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 Old 05-04-2011, 01:09 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: May 2011
Location: Beaver County PA
Posts: 3
 
Garage
auto tranmission issues.

I just bought a 94 camaro z28 with a automatic tranny. One the way home it was going good. but the last few days it wont shift unless i force the shift with the gas pedal. it hits all the gears when i force shift it. the tranny was rebuilt in February. someone told me it could be a cable but idk figured id see what u guys have to say. so any information would be great.
vwright90 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 05-04-2011, 01:11 PM
Banned
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,153
  
Did they still have vacuum modulators then? I think the 94s were still rockin the 700R4 and not the 4L60E so it should have a vacuum modulator. That COULD be your problem.
Devryn is offline  
post #3 of 7 Old 05-04-2011, 01:19 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: May 2011
Location: Beaver County PA
Posts: 3
 
Garage
i believe it is a 4L60E. idk much about trannys.
vwright90 is offline  
 
post #4 of 7 Old 05-04-2011, 01:28 PM
Banned
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,153
  
It is a 4L60E. Hmmm...Solenoid maybe? If you're sure it's not the actual transmission since it was just rebuilt. Cable doesn't make sense on a 4L60E either.

Out of curiousity, have you check the "hot" fluid level?
Devryn is offline  
post #5 of 7 Old 05-04-2011, 01:33 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: May 2011
Location: Beaver County PA
Posts: 3
 
Garage
no i havent. might be a good place to start though. ill check it as soon as i get a chance too.
vwright90 is offline  
post #6 of 7 Old 05-04-2011, 02:45 PM
Senior Member
 
SC2150's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 775
 
There are several shift solinoides in the 4L60E and any sticking can be an issue. If it is a 700R4 the detent cable out of proper adjustment will cause problems.
SC2150 is offline  
post #7 of 7 Old 05-08-2011, 05:33 AM
Banned
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,153
  
Any luck identifying the issue?
Devryn is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome