cold weather - ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts
4th Generation F-Body 1993-2002 Camaro & Firebird Discussion

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 12-15-2006, 08:36 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 12
 
cold weather

im having trouble when its getting down to agout 30 degrees.
its delaying starter engangement, dome light flickers and takes a few seconds to come on and is dim.
battery is full charge and fuses are good.

has anyone had this problem and what to fix it?


prob #2.
after the car is completely warmed up to operation temp i noticed that my voltage gauge start to slowly drow when in slow traffic. and if i turn on the defrost the voltage gauge will fall to no charge (the white line just above the red) and will dim that whole car lights. although if i have a cold car it will no have a problem.

brand new alternator.

any ideas and fixes.
thegodofgodes is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 12-15-2006, 10:09 PM
All-American
 
fbodygrad's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Iraq/Tennessee
Posts: 572
 
your alt is good, all have that problem, Gm produced 4 or 5 technical service bullentens saying not to replace the alternator when this condition presents itself (mine does the same)normal operation, as long as the voltage goes back up when the engine speed climbs.

as for the other problem, dont know. trace your wiring, check for any shorts and check your voltage at the bulb

-->00' Z28 A4 Onyx Black T-Tops...T-Rex Cam, 5.3 Heads, 4200 Nitrous Stall, Dana Elite 4L60E, 3.73 10 Bolt.<--
fbodygrad is offline  
post #3 of 5 Old 12-16-2006, 01:05 PM
Moderator
 
slims00ls1z28's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: TN
Posts: 2,717
 
Yea Alt problems are definately norm mine did it since I got it.

As far as the cold goes mine gets problematic in the cold as well will turn over but wont start sometimes as well. I so far haven't found any problems. What I did find interesting tho is on the cold days get in and turn key to on for a few seconds turn off then start. Don't know what that does but it always works for me.

2000 Red 1SC Z28 A4 - dead for now
2005 Black GTO M6 6.0 - Split daily driver
1987 Silver Fiero GT - Split daily driver
slims00ls1z28 is offline  
 
post #4 of 5 Old 12-31-2006, 03:59 PM
Moderator
 
Z28 Autobot's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,774
 
sounds like normal 4th gen "winter" problems. mine did it too. Just thought it didnt like the cold..???

1994 Z28 Autobot

I would like to thank the person that came up with these fine avatar and signature's.
Z28 Autobot is offline  
post #5 of 5 Old 01-03-2007, 01:06 PM
All-American
 
fbodygrad's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Iraq/Tennessee
Posts: 572
 
yeah 4 some reason these cars DONT like cold weather at all

-->00' Z28 A4 Onyx Black T-Tops...T-Rex Cam, 5.3 Heads, 4200 Nitrous Stall, Dana Elite 4L60E, 3.73 10 Bolt.<--
fbodygrad is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome