Rough Idle at start - ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts
5th Generation Camaro News & General Discussion News Articles & General Discussion about the 5th Generation Camaro.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 10-10-2009, 03:53 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 20
 
Rough Idle at start

Our SS idles a bit rough for a few minutes when I start it. I am using Premium fuel and it is 80 degrees outside. Anybody else experience this? (600 miles)
H
heidi is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 10-10-2009, 04:18 PM
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 646
 
is it throwing any codes? Could be bad fuel.
Got Me SOM is offline  
post #3 of 6 Old 10-10-2009, 06:08 PM
Member
 
camaro1's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: wisconsin
Posts: 146
 
any mods or tune?

415ci stroker,TVS 2300 Magnacharger, cnc heads, cam, yank ss3200 converter, Kooks long tubes, Bwoody true cold air kit, magnaflow 3" cat-back, lowering springs,BMR control arms and tie rod bars, 3.73 gears, diff mounts,
camaro1 is offline  
 
post #4 of 6 Old 10-11-2009, 06:55 PM
Veteran Member
 
weland's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: S.F. Bay Area
Posts: 3,900
  
Quote:
Originally Posted by Got Me SOM View Post
is it throwing any codes? Could be bad fuel.
On that note, I'd say it's possible the octane is too low. I'm paranoid, but that doesn't mean some mom & pop gas stations aren't filling their "premium" tanks with some regular gas. The last time I filled up my engine did not run very smoothly, so I made a point of going to a high visibility big oil station (Chevron) for my most recent fillup. Just an idea.

Still legal in 16 states. It's happy. It's fun. It's Happy Fun Car.
Do not taunt Happy Fun Car.
weland is offline  
post #5 of 6 Old 10-11-2009, 06:59 PM
www.camaroscotty.com
 
Camaro Scotty's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: www.heiserchevroletcadillac.com
Posts: 5,298
  
Garage
We already had a V6 come in, running rough with a light....bad O2 sensor....two days for the part to come in

http://www.camaroscotty.com
YAHOO IM:
CamaroScotty / FACEBOOK: Camaro Scotty
Camaro Scotty is offline  
post #6 of 6 Old 10-11-2009, 07:03 PM
Veteran Member
 
weland's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: S.F. Bay Area
Posts: 3,900
  
Quote:
Originally Posted by Camaro Scotty View Post
We already had a V6 come in, running rough with a light....bad O2 sensor....two days for the part to come in
How'd they come to that resolution, did it throw any codes? I'd consider having that checked myself.

Still legal in 16 states. It's happy. It's fun. It's Happy Fun Car.
Do not taunt Happy Fun Car.
weland is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome