Next project, gauge pods/tach - ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts
5th Generation Camaro News & General Discussion News Articles & General Discussion about the 5th Generation Camaro.

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 47 Old 07-03-2013, 10:21 AM Thread Starter
Member
 
Crewdogg15's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Tucson az, but moving soon
Posts: 299
 
Garage
Next project, gauge pods/tach

Ok, after installing my typhoon CAI intake successfully i am yet not satisfied with my car. I have the MOD addiction again, i feel like a crack addict. Next project is some gauge pods. I have a 1ss so i dont have the gauge cluster and i have a 13 so there is no cluster for it anyway. Besides, i know your 2ss kicks my 1ss's ass because of the HUD but i don't like those gauges so far down on the car. Yea, you prob don't need to stare at them constantly but honestly, if you had a choice wouldn't you rather? So im asking if anybody has any setups they can share on this thread. I thinking of getting a pod beam and mounting 3ea 2 1/16th gauges. One being a TACH (yes tachs are for show i admit) , an oil pressure (very important imo), and a temp gauge (very important as well imo). Yes i know the car has some displays you can scan through. I'm going with blue digital wether intellitronix or glowshift. I may go with a 3 inch tach on the dash and maby a 2 pod.

Anyway..does anybody have any some pics of their cars they can share with me that are modded?

Last edited by Crewdogg15; 07-03-2013 at 10:23 PM.
Crewdogg15 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 47 Old 07-03-2013, 03:05 PM Thread Starter
Member
 
Crewdogg15's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Tucson az, but moving soon
Posts: 299
 
Garage
Ok, i can't put a tach in a 2013. Didn't know that until i went and tried to buy one. Highly dissapointed.


i WAS TOLD BY THE PEPBOYS SPEEDSHOP YOU CAN'T DO THIS, IS THIS CORRECT??? HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Last edited by Crewdogg15; 07-03-2013 at 10:23 PM.
Crewdogg15 is offline  
post #3 of 47 Old 07-04-2013, 09:42 AM
Premium Member
 
patriotpa's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Pennsylvania
Posts: 6,223
  
Garage
Pepboys "speedshop"???? LOL! Don't believe them. You want configurable gauges? Get a Dashdaq and you'll have any gauge you can dream of!

James 1:25 Ordered from Faulkner Chevy #NKCF02 1100 5/8/9 2000, 3300 7/16/9 TPW 7/20,GOT MY (low) VIN! 4000 7/24/9 ,Picked up 8/7/9!!! Signed Litho #45. Car signed by FBodfather 2011. Service: Jennings Chevy in PA. We don't "drift", kiddies... we POWER SLIDE! MOTM/COTM Sept 2012 Pro Patria Vigilans.
Click the pic.. I don't tolerate fools.
patriotpa is offline  
 
post #4 of 47 Old 07-04-2013, 11:12 AM Thread Starter
Member
 
Crewdogg15's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Tucson az, but moving soon
Posts: 299
 
Garage
Quote:
Originally Posted by patriotpa View Post
Pepboys "speedshop"???? LOL! Don't believe them. You want configurable gauges? Get a Dashdaq and you'll have any gauge you can dream of!
You may laugh but you know the people that work there are people. They work on cars and do mods and have interests. The guy owned an older 69 camaro and was knowledgable.

Besides, nobody on this forum seems to know crap about this setup.
Crewdogg15 is offline  
post #5 of 47 Old 07-04-2013, 11:21 AM
Veteran Member
 
hypurone's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Cali. North Bay
Posts: 1,925
 
Garage
Quote:
Originally Posted by Crewdogg15 View Post
Ok, i can't put a tach in a 2013. Didn't know that until i went and tried to buy one. Highly dissapointed.


i WAS TOLD BY THE PEPBOYS SPEEDSHOP YOU CAN'T DO THIS, IS THIS CORRECT??? HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wait, I'm confused. What's wrong with the tach in the car? Are you saying a 2013 1SS doesn't have one? What is the other gauge next to the speedo then?

Chuck
2010 SIM 2SS/RS A6 SC - Born on 10/05/09
MyCamaroBuildInfo

"You Were Really Flyin' When I Passed You Back There!"
February-2013-MOTM-Winner
hypurone is offline  
post #6 of 47 Old 07-04-2013, 11:32 AM Thread Starter
Member
 
Crewdogg15's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Tucson az, but moving soon
Posts: 299
 
Garage
Quote:
Originally Posted by hypurone View Post
Wait, I'm confused. What's wrong with the tach in the car? Are you saying a 2013 1SS doesn't have one? What is the other gauge next to the speedo then?
I had an idea to mold a 3 pod pillar (cant find one). I got oil press and temp. I was gonna put a tach with a shift light in the 3rd hole.

Last edited by Crewdogg15; 07-04-2013 at 12:02 PM.
Crewdogg15 is offline  
post #7 of 47 Old 07-04-2013, 12:24 PM
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Beaufort, NC
Posts: 334
 
Quote:
Originally Posted by hypurone View Post
Wait, I'm confused. What's wrong with the tach in the car? Are you saying a 2013 1SS doesn't have one? What is the other gauge next to the speedo then?
That's what I was wondering too. Seems kinda silly to have two tachometers in the car. And yes, the 2013 1SS has a tachometer in the dash.


To the OP, you can buy the four pack gauge pods for the console just like you could with the older camaros. My car has it in it and its a 2013. Somehow I think you've been fed some misinformation.

Here's the link to the pods on phastek:
http://www.phastekperformance.com/GM...s-92247189.htm

Last edited by coyotekiller; 07-04-2013 at 12:26 PM.
coyotekiller is offline  
post #8 of 47 Old 07-04-2013, 01:08 PM
Veteran Member
 
hypurone's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Cali. North Bay
Posts: 1,925
 
Garage
Quote:
Originally Posted by Crewdogg15 View Post
I had an idea to mold a 3 pod pillar (cant find one). I got oil press and temp. I was gonna put a tach with a shift light in the 3rd hole.
I was initially put off by the location of the 4gauge pack but after about 2 days it was ALL GOOD! Your brain will re-train to look there, trust me....

Chuck
2010 SIM 2SS/RS A6 SC - Born on 10/05/09
MyCamaroBuildInfo

"You Were Really Flyin' When I Passed You Back There!"
February-2013-MOTM-Winner
hypurone is offline  
post #9 of 47 Old 07-04-2013, 01:41 PM
Livin' the dream!
 
INTIMIDAT3R's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Hiding in your closet...
Posts: 573
 
Garage
A-Pillar gauges are freaking SUH-WEET, but I'd hit my head on them getting in and out of my car.

"I have fought the good fight, I have finished the race, I have kept the faith."... 2 Timothy 4:7
INTIMIDAT3R is offline  
post #10 of 47 Old 07-04-2013, 01:46 PM
Premium Member
 
patriotpa's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Pennsylvania
Posts: 6,223
  
Garage
The A pillar in the Camaro houses an AIR BAG.

(and I never thought the people that work there are people)

Seriously, The guys might be OK, but I'd NEVER go to Pep Boys for performance.
An oil filter, sure, but that's about it.

James 1:25 Ordered from Faulkner Chevy #NKCF02 1100 5/8/9 2000, 3300 7/16/9 TPW 7/20,GOT MY (low) VIN! 4000 7/24/9 ,Picked up 8/7/9!!! Signed Litho #45. Car signed by FBodfather 2011. Service: Jennings Chevy in PA. We don't "drift", kiddies... we POWER SLIDE! MOTM/COTM Sept 2012 Pro Patria Vigilans.
Click the pic.. I don't tolerate fools.
patriotpa is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome