throwing a code for my emissions...quick question - ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts
Diagnostics & Tuning Diagnostics | Programming | Tuning

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 10-05-2010, 03:41 PM Thread Starter
Senior Member
 
CamaroFTW's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Southern NJ
Posts: 720
 
throwing a code for my emissions...quick question

i installed my K&N cai about 2 months ago, and it has been awesome, yesterday i threw an emission code...i think it may have to do with the cai...my question is what can be done? do i have any options besides taking it to the dealership?, even then i doubt they'd do anything with the cai...what to do!? lol

2011 Chevy Camaro 2LT/RS Convertible Auto, CGM
2010 Chevy Camaro 1LT 3.6L Manual [Production #115] Black with cyber grey stripes (http://www.cardomain.com/ride/3370622) Traded 12/10/11
August 2011 MotM
-"Team LLT" representative
South Jersey Camaro Club member
CamaroFTW is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 10-05-2010, 04:02 PM
Veteran Member
 
RedJewel2SS's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Houston, Texas
Posts: 4,449
 
do you know what the codes are that its giving you?

if not, go to autozone/advanced auto parts/o'reilly's/pep boys/NAPA and get a free diagnostic check. write down the code and tell us what it is so we can better help you! DO NOT go to the dealership yet, they will charge you roughly $40 for the same check a local auto parts store can do for free!

in the mean time, go back and check all the connections to the intake, and do a fuse pull or battery disconnect to reset the computer. see if it comes back.

when you installed the intake, did you do a fuse pull or disconnect the battery? if not, this might solve your problem. all the ECM has to do is relearn your driving habits and it will compensate for the extra air the engine is getting.

April 2010 Member/Car of the Month

Gone but not Forgotten!

Last edited by RedJewel2SS; 10-05-2010 at 04:05 PM.
RedJewel2SS is offline  
post #3 of 3 Old 10-05-2010, 04:21 PM Thread Starter
Senior Member
 
CamaroFTW's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Southern NJ
Posts: 720
 
Quote:
Originally Posted by RedJewel2SS View Post
do you know what the codes are that its giving you?

if not, go to autozone/advanced auto parts/o'reilly's/pep boys/NAPA and get a free diagnostic check. write down the code and tell us what it is so we can better help you! DO NOT go to the dealership yet, they will charge you roughly $40 for the same check a local auto parts store can do for free!

in the mean time, go back and check all the connections to the intake, and do a fuse pull or battery disconnect to reset the computer. see if it comes back.

when you installed the intake, did you do a fuse pull or disconnect the battery? if not, this might solve your problem. all the ECM has to do is relearn your driving habits and it will compensate for the extra air the engine is getting.
I will follow all of this and get back to ya, i really do appreciate your info

2011 Chevy Camaro 2LT/RS Convertible Auto, CGM
2010 Chevy Camaro 1LT 3.6L Manual [Production #115] Black with cyber grey stripes (http://www.cardomain.com/ride/3370622) Traded 12/10/11
August 2011 MotM
-"Team LLT" representative
South Jersey Camaro Club member
CamaroFTW is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome