Is there a way to reset the radio? - ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts
Electronics & Audio Stereo Components | Lighting | Radars | Alarms

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 08-05-2011, 06:53 AM Thread Starter
Banned
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,153
  
Is there a way to reset the radio?

So nothing "aux" on my stereo works at all. Bluetooth audio (phone works), USB, or aux cable...None of it. The stereo doesn't even acknowledge it exists. It just says no cd inserted. Won't do anything if I hit menu or anything. So I need to reset my stereo. I was going to pull the fuse, but it looks like a pain in the ass. Anyone aware of a way to reset the stereo?
Devryn is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 08-07-2011, 03:04 PM
Veteran Member
 
weland's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: S.F. Bay Area
Posts: 3,900
  
I don't know myself how to do it, but you might need the PDIM module itself disconnected from its power source, and then discharge any current left in it. You might also want to try grounding the USB connection to discharge any static buildup that may have occurred. I think a fuse pull would achieve mostly the same thing, but this would probably be your next recourse.

Still legal in 16 states. It's happy. It's fun. It's Happy Fun Car.
Do not taunt Happy Fun Car.
weland is offline  
post #3 of 4 Old 08-07-2011, 03:12 PM
Premium Member
 
patriotpa's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Pennsylvania
Posts: 6,215
  
Garage
Grounding the USB connector can WRECK the module. DON'T DO IT.

James 1:25 Ordered from Faulkner Chevy #NKCF02 1100 5/8/9 2000, 3300 7/16/9 TPW 7/20,GOT MY (low) VIN! 4000 7/24/9 ,Picked up 8/7/9!!! Signed Litho #45. Car signed by FBodfather 2011. Service: Jennings Chevy in PA. We don't "drift", kiddies... we POWER SLIDE! MOTM/COTM Sept 2012 Pro Patria Vigilans.
Click the pic.. I don't tolerate fools.
patriotpa is offline  
 
post #4 of 4 Old 08-08-2011, 06:18 AM Thread Starter
Banned
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,153
  
I took it to the dealer and they reprogrammed it. Back to normal, for now. I only have about 2K left on the warranty...I'd be really pissed if it happens after the warranty.
Devryn is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome