2013 Camaro Electrical Mods Issues - ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts
Electronics & Audio Stereo Components | Lighting | Radars | Alarms

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 21 Old 07-16-2013, 05:20 AM Thread Starter
Veteran Member
 
Guapo's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Crestview Fl
Posts: 2,495
 
Garage
2013 Camaro Electrical Mods Issues

Has anyone had issues with there lighting mods on a 2013 Camaro?

I have JDP harness, LED Plasma DLR's and AAC LED marker lights. I have been having issues. Just seeing if its only me. My dealer has blamed all my issues on my lighting mods..

2013 LT2/RS, Crystal Red Metallic, TAZ Jr.
2016 H-D Ultra Classic, Black Fire Purple, (PPE)
2015 H-D Street Glide, Superior Blue. (Old Blue) Traded
2012 Big Horn, RAM, Crew Cab, SLT, Dark Cherry Red Pearl (Betty Boop)
1998 Honda Accord 2d, daily driver.
Guapo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 21 Old 07-16-2013, 01:29 PM
Veteran Member
 
MidnightSSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Long Island
Posts: 1,595
 
Quote:
Originally Posted by Guapo View Post
Has anyone had issues with there lighting mods on a 2013 Camaro?

I have JDP harness, LED Plasma DLR's and AAC LED marker lights. I have been having issues. Just seeing if its only me. My dealer has blamed all my issues on my lighting mods..
what problems are u having?

2012 1SS/RS IBM M6 Halltech YellowJacket CAI, Kooks 1/7/8 LT's Corsa Sport CatBack SLP 160 Stat
426/424 rwhp/rwtq Kaltech Tune SOLD!!!!

April 2013 COTM Winner
MidnightSSS is offline  
post #3 of 21 Old 07-16-2013, 02:01 PM Thread Starter
Veteran Member
 
Guapo's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Crestview Fl
Posts: 2,495
 
Garage
Tons. Just looking to see if any one else is having any. Too extensive to post publicly

2013 LT2/RS, Crystal Red Metallic, TAZ Jr.
2016 H-D Ultra Classic, Black Fire Purple, (PPE)
2015 H-D Street Glide, Superior Blue. (Old Blue) Traded
2012 Big Horn, RAM, Crew Cab, SLT, Dark Cherry Red Pearl (Betty Boop)
1998 Honda Accord 2d, daily driver.
Guapo is offline  
 
post #4 of 21 Old 07-16-2013, 07:52 PM
Veteran Member
 
CyCam1's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Nashville, TN
Posts: 1,285
 
I would have to agree with the dealership. If you put on many electrical mods you probably have a short somewhere. Could be bad grounds. If it is effecting other systems not related then you have a crossed wire somewhere. Start by unplugging each new harness and then put them back one system at a time. Check to see if they work before doing another harness. One of the setups is bad.

Silver Ice Metallic 2013 Camaro 2LT
Born 7/29/2012 Delivered 4/24/2013
CyCam1
CyCam1 is offline  
post #5 of 21 Old 07-16-2013, 10:46 PM
Member
 
CyberPunk223's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 275
 
yep, these cars are funny, I had some cheap xentec HID's and had multiple codes for traction control and reduced engine power when the 6volt DRL's were on.. Got some good quality HID's and problems went away.

thinking about it, the new HID's could still be causing damage to my electronics, but I'm not having any codes so i'll stick with them.

Your low voltage LED's may be screwing up the computer.

Last edited by CyberPunk223; 07-16-2013 at 10:50 PM.
CyberPunk223 is offline  
post #6 of 21 Old 07-18-2013, 04:48 PM
Veteran Member
 
83Hokie's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Virginia
Posts: 4,590
 
I only have two of my Oracle / AAC LED marker lights in (front), but no problems ... once I get my September inspection, I will probably try the back two ...

2012 2SS / RS CRT; Additional Options: Highwing Spoiler, Sunroof, Window Tint, Splash Guards, Wheels, Nitro, Heritage Grill, MRT Louvers, Ported Throttle Body, Cold Air Inductions CAI, RX Sport Hood, someone's splitter, River City Strut Bar
Born On: 13 April 2012; Purchased: 27 August 2012
83Hokie is offline  
post #7 of 21 Old 07-19-2013, 05:09 PM
Veteran Member
 
MidnightSSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Long Island
Posts: 1,595
 
Quote:
Originally Posted by CyberPunk223 View Post
yep, these cars are funny, I had some cheap xentec HID's and had multiple codes for traction control and reduced engine power when the 6volt DRL's were on.. Got some good quality HID's and problems went away.

thinking about it, the new HID's could still be causing damage to my electronics, but I'm not having any codes so i'll stick with them.

Your low voltage LED's may be screwing up the computer.
i have plasma leds for my DRLS will that screw up my computer??

2012 1SS/RS IBM M6 Halltech YellowJacket CAI, Kooks 1/7/8 LT's Corsa Sport CatBack SLP 160 Stat
426/424 rwhp/rwtq Kaltech Tune SOLD!!!!

April 2013 COTM Winner
MidnightSSS is offline  
post #8 of 21 Old 07-20-2013, 05:56 AM Thread Starter
Veteran Member
 
Guapo's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Crestview Fl
Posts: 2,495
 
Garage
Thanks all for your input, I guess I will remove my harness and DLR Bulbs and see if the system will reset. One of the things quits working is the remote start button on the key fob. The car will start but not stop or unlock the doors with the key FOB. I have to use the key..

2013 LT2/RS, Crystal Red Metallic, TAZ Jr.
2016 H-D Ultra Classic, Black Fire Purple, (PPE)
2015 H-D Street Glide, Superior Blue. (Old Blue) Traded
2012 Big Horn, RAM, Crew Cab, SLT, Dark Cherry Red Pearl (Betty Boop)
1998 Honda Accord 2d, daily driver.
Guapo is offline  
post #9 of 21 Old 07-20-2013, 06:40 AM
Premium Member
 
patriotpa's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Pennsylvania
Posts: 6,216
  
Garage
Aftermarket HIDs can cause all kinds off issues due to electrical noise from the ballast.

James 1:25 Ordered from Faulkner Chevy #NKCF02 1100 5/8/9 2000, 3300 7/16/9 TPW 7/20,GOT MY (low) VIN! 4000 7/24/9 ,Picked up 8/7/9!!! Signed Litho #45. Car signed by FBodfather 2011. Service: Jennings Chevy in PA. We don't "drift", kiddies... we POWER SLIDE! MOTM/COTM Sept 2012 Pro Patria Vigilans.
Click the pic.. I don't tolerate fools.
patriotpa is offline  
post #10 of 21 Old 07-20-2013, 08:05 AM Thread Starter
Veteran Member
 
Guapo's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Crestview Fl
Posts: 2,495
 
Garage
Yea I know. All the same lighting mods were on my 2011/LT1 as well with issues, except the DLRs were not the same bulbs.

2013 LT2/RS, Crystal Red Metallic, TAZ Jr.
2016 H-D Ultra Classic, Black Fire Purple, (PPE)
2015 H-D Street Glide, Superior Blue. (Old Blue) Traded
2012 Big Horn, RAM, Crew Cab, SLT, Dark Cherry Red Pearl (Betty Boop)
1998 Honda Accord 2d, daily driver.
Guapo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome