A/C compressor problems - ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts
General Technical Discussion General 5th Gen Tech
Anything that doesn't fit in one of the above categories goes here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 11-01-2013, 12:10 PM Thread Starter
Newbie
 
t.ezell's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 6
 
A/C compressor problems

At 1800 miles the A/C began making a clicking noise when cycling which would get louder towards end of cycle. At 2400 miles the clicking had worsened and I would get an interior vibration during A/C cycling. A friend who is a certified technician listened to it and believed it to be a bad compressor (possibly a bearing) or a bad pulley. Took to dealership and they replaced the A/C compressor and the belt (they stated they had tough time removing compressor due to an over-torqued stud bolt, they had to contact GM for assistance on how to get it off). A/C still making the clicking noise and now there is a "cricket" or "whining" noise when accelerating along with a very loud click at end of A/C cycle. Has anyone experienced anything like this or have suggestions? Dealership said "we replaced everything you shouldn't be having a problem". Frustrated. I drove a 2010 Camaro until trading it for this 2013 model and never had issues like this with the 2010. Thanks for any assistance or insight you guys can offer.
t.ezell is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 11-01-2013, 02:12 PM
Veteran Member
 
kc0cmj's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Springfield, Mo
Posts: 1,534
 
Garage
I don't see any bulletins or information of common problems... my advice, would be to take the service manager for a ride and show him the noise and show him it is not a normal noise so they can contact GM technical assistance.

2010 Camaro 2SS/RS 6spd 426hp
December 2013 Member of the Month
kc0cmj is offline  
post #3 of 6 Old 11-01-2013, 05:19 PM
Member
 
Chevy Customer Service's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Michigan
Posts: 383
        
Quote:
Originally Posted by t.ezell View Post
At 1800 miles the A/C began making a clicking noise when cycling which would get louder towards end of cycle. At 2400 miles the clicking had worsened and I would get an interior vibration during A/C cycling. A friend who is a certified technician listened to it and believed it to be a bad compressor (possibly a bearing) or a bad pulley. Took to dealership and they replaced the A/C compressor and the belt (they stated they had tough time removing compressor due to an over-torqued stud bolt, they had to contact GM for assistance on how to get it off). A/C still making the clicking noise and now there is a "cricket" or "whining" noise when accelerating along with a very loud click at end of A/C cycle. Has anyone experienced anything like this or have suggestions? Dealership said "we replaced everything you shouldn't be having a problem". Frustrated. I drove a 2010 Camaro until trading it for this 2013 model and never had issues like this with the 2010. Thanks for any assistance or insight you guys can offer.
t.ezell,

I apologize greatly for the A/C issues you've experienced with your Camaro and I certainly understand any displeasure caused by it. You are more than welcome to contact us privately for additional assistance with investigating these matters. While we're unable to guarantee anything, I'd be more than willing to exhaust my options in an effort to assist.

William R.
Chevrolet Customer Care



Available 8:00 AM - 12:00 AM EST
Chevy Customer Service is offline  
 
post #4 of 6 Old 11-03-2013, 06:07 PM Thread Starter
Newbie
 
t.ezell's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 6
 
Thank you so much for the reply. We have an appointment with the dealership in the morning and I have sent a private message to Chevrolet Customer Svc as well. I will post the outcome in case other members come across a situation similar.
t.ezell is offline  
post #5 of 6 Old 11-03-2013, 06:09 PM Thread Starter
Newbie
 
t.ezell's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 6
 
Quote:
Originally Posted by Chevy Customer Service View Post
t.ezell,

I apologize greatly for the A/C issues you've experienced with your Camaro and I certainly understand any displeasure caused by it. You are more than welcome to contact us privately for additional assistance with investigating these matters. While we're unable to guarantee anything, I'd be more than willing to exhaust my options in an effort to assist.

William R.
Chevrolet Customer Care
William, I sent you a private message on another forum where I posted the same situation. I appreciate your willingness to provide assistance.
t.ezell is offline  
post #6 of 6 Old 01-14-2014, 04:00 AM
Newbie
 
Join Date: Nov 2013
Location: Argentina
Posts: 8
 
I was reading all above and in my case the AC works well, but some times without reason stop working and the only thing I can think of, is that I have noted that there is an "snow warning" on the dashboard, which in meddle east is very funny!!!
Fabio V6 manual is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome