2013 owners.... agree or disagree? - ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts
General Technical Discussion General 5th Gen Tech
Anything that doesn't fit in one of the above categories goes here.

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 13 Old 11-06-2013, 04:35 PM Thread Starter
Newbie
 
t.ezell's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 6
 
2013 owners.... agree or disagree?

I am being told the following is all normal noises/issues for the 2013 Camaro by my dealership. I drove a 2010 for 3 years with zero issues. My 2013 has approximately 2300-2400 miles on it:
1. 1800 miles: A/C compressor began cycling loudly, with clicking and tapping noises during the cycle, louder toward end of cycle.
2. 2000 miles: interior vibrations strong enough to produce a rattling noise around the console/shift lever area occurred during A/C cycling and/or when revving the engine while idling in addition to above
3. 2300-2400 miles miles: after dealership replaced AC compressor and belt above problems still exist and a new issue appeared, issue being a whirring/chirping/winding type noise when accelerating. Occurs with AC on and off.
Dealership has car now, the shop foreman heard the noises but did not know source of the problem, two days later they said they compared it to another 2013 on their lot and they both sound the same so they are diagnosing it as normal. So, in their opinion, all 2013 Camaros have the above noises, even though these noises did not exist in this one before 1800 miles and never existed in my 2010 Camaro after 36,000 miles. So, I'm reaching out to the 2013 Camaro community....agree or disagree this is "normal"? William R. with Chevrolet Customer Svc has been involved, very helpful and is putting a district specialist in touch with the dealership but I'm looking for YOUR opinions.
Thank you!
t.ezell is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 Old 11-07-2013, 06:35 AM
Senior Member
 
SC2150's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 775
 
AC compressors are known to fail......there should be little to no noise from the AC compressor. These are variable output and known for their quiet operation and low parasitic draw to use.

If the first one failed and was replaced, and they did NOT flush the entire system of debris and replace the condenser (the receiver dryer is integrated into the condenser so MUST be replaced to remove trapped debris) any replacement will not live long.
SC2150 is offline  
post #3 of 13 Old 11-07-2013, 06:44 AM Thread Starter
Newbie
 
t.ezell's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 6
 
Thank you SO much for your reply. I am taking this info along with other info I've gathered on other forums and MAYBE this dealership will get a clue? Lol
t.ezell is offline  
 
post #4 of 13 Old 11-07-2013, 09:58 PM
Newbie
 
2013ss's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
 
my 2013 with 3800 miles quit and smooth
only issue with the car was passenger window do nor close completely after opening and closing the door dealer fixed it all good now
is yours v6?
2013ss is offline  
post #5 of 13 Old 11-08-2013, 02:50 PM
Member
 
Pumpkin's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Sullivan, ohio
Posts: 135
 
I haven't had this problem, mine is a v6 by the way.

NEOCC Member since 2013
Pumpkin is offline  
post #6 of 13 Old 11-10-2013, 06:40 PM
Veteran Member
 
vegas girl's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Sin City AKA Las Vegas....baby!!!!!
Posts: 1,465
 
Garage
2700 miles on mine...none of problems/noises mentioned

2013 2LT/ RS Blue Ray Metallic VERT..."Cami"
2010 Grabber Blue Mustang VERT......."Stella Blue"

January 2014 MC Member of the Month!

vegas girl is offline  
post #7 of 13 Old 11-10-2013, 09:16 PM
Premium Member
 
JWD621's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Hurst, Texas
Posts: 4,354
 
Garage
Mine has 47,000 + miles and every now and then I'll hear a little noise from the compressor but nothing like you have described. I have the V8 with the auto.


2010 2SS/RS A6 L99 Born 09/16/2009 Vin#9146985
ModernCamaro Car of the Month Jan 2013
CAI,Axle back exhaust, V Max Throttle Body
JWD621 is offline  
post #8 of 13 Old 11-12-2013, 12:48 PM Thread Starter
Newbie
 
t.ezell's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 6
 
Thanks for the input. Dealership kept for several days and couldn't find a problem BUT whatever they did while working on it fixed the AC noise and the vibrations. The only issue left is the winding/chirping/clicking (not sure how to describe it) noise when I accelerate. Not very loud but a high enough pitch to be aggravating. It is most noticeable around 45 mph, only occurs when accelerating and goes faster the harder I accelerate. This noise is above the normal clicking or whatever of the engine. This noise wasn't there prior to installation of the new AC compressor. They mentioned they had to remove the power steering when they replaced the compressor. Could a noise like this be the result of the power steering being put back incorrectly?
t.ezell is offline  
post #9 of 13 Old 12-31-2013, 01:00 AM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 18
 
I think I have the same noise that you do. I noticed that when I push on the gas pedal that I hear a sound coming from behind or inside the dash area. Its almost like I can hear the fuel injection running or something.

The noise isnt irritating or loud in my car, and with the radio on I cant even hear it.
I have a V6 2013 2LT.
Sharky is offline  
post #10 of 13 Old 12-31-2013, 05:20 AM
Veteran Member
 
Guapo's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Crestview Fl
Posts: 2,495
 
Garage
Quote:
Originally Posted by Sharky View Post
I think I have the same noise that you do. I noticed that when I push on the gas pedal that I hear a sound coming from behind or inside the dash area. Its almost like I can hear the fuel injection running or something.

The noise isnt irritating or loud in my car, and with the radio on I cant even hear it.
I have a V6 2013 2LT.
I have the same set up as you and I can hear the injectors working all the time. It did happen until I had about 6k on the clock. I've taken it to two different dealers and they say its the fuel injection system...

2013 LT2/RS, Crystal Red Metallic, TAZ Jr.
2016 H-D Ultra Classic, Black Fire Purple, (PPE)
2015 H-D Street Glide, Superior Blue. (Old Blue) Traded
2012 Big Horn, RAM, Crew Cab, SLT, Dark Cherry Red Pearl (Betty Boop)
1998 Honda Accord 2d, daily driver.
Guapo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome