locking differental help - ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts
The MC Lounge General Discussions. Disrespectful behavior will not be tolerated.
POLITICAL AND/OR RELIGIOUS CONTENT IS PROHIBITED

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 07-31-2010, 12:21 AM Thread Starter
Veteran Member
 
sdoomxz's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Michigan
Posts: 3,468
 
locking differental help

anyone here have any experience with the eaton g-80 locking dif im having issues with mine on my truck.
sdoomxz is offline  
post #2 of 5 Old 07-31-2010, 12:37 PM
Veteran Member
 
demonspeed's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 4,544
 
I thought those were to be the "upgraded" ones?

www.fquick.com/demonspeed
Present: '02 SS #7146
Past: '89 IROC-Z|'91 Z28|'00 SS #0795|'01 Z28
demonspeed is offline  
post #3 of 5 Old 07-31-2010, 12:50 PM
MODERATOR
 
54inches's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Dirty Bay, Texas
Posts: 8,984
  
What problems; like it's not working because it is a hunk of *****, the eaton that is.

2005 CTSV BLACK LS7 Clutch/Flywheel/Slave, Tick Speed Bleeder, Tilton Clutch MC, RevShift Bushings, Domestic V8 Solutions (shifter, 8.8 Diff conversion, srut tower braces, sub-frame connectors), SLP cats, no cags, xpipe, bullet mufflers, Volante, iPod dock, G-force tune; 379hp 381tq.

Killing 5th gens like it is my job.
54inches is offline  
post #4 of 5 Old 07-31-2010, 04:11 PM Thread Starter
Veteran Member
 
sdoomxz's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Michigan
Posts: 3,468
 
Well i just started noticing that when i push the button on the dash to engage the locker then accelerate hard and either spin the tires or just corner fast i get a kinda skipping from the right tire and the truck will pull really hard to the right...kinda like the truck is way out of alignment....its under warranty and theres a TSB for a similar problem...and the fix calls for useing synthetic Gear lube...well ive had it in for the TSB and <Fix> now its skipping and pulling to one side now the pulling to one side is a New thing.are my clutches in there shot...when i push the button again and turn it off it stops
sdoomxz is offline  
post #5 of 5 Old 07-31-2010, 04:19 PM
MODERATOR
 
54inches's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Dirty Bay, Texas
Posts: 8,984
  
Sounds like it is working. I might just not understand your "problem". Are you loaded or unloaded?

A locker is supposed to create a a locked situation; so skipping around a corner is normal as the inside tire is turning faster than the outside tire in a true locked situation.

In a straight line if it is doing this unloaded, it sounds like the clutches are going out or the actuator is failing; i.e, on/off/on/off/on/off.

2005 CTSV BLACK LS7 Clutch/Flywheel/Slave, Tick Speed Bleeder, Tilton Clutch MC, RevShift Bushings, Domestic V8 Solutions (shifter, 8.8 Diff conversion, srut tower braces, sub-frame connectors), SLP cats, no cags, xpipe, bullet mufflers, Volante, iPod dock, G-force tune; 379hp 381tq.

Killing 5th gens like it is my job.
54inches is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ModernCamaro.com - 5th Generation Camaro Enthusiasts forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome