Modern Camaro Forums banner

1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
Hello,

I have a 2010 Camaro SS 6.2L LS3 Manual Trans 129xxx... bone stock nothing done on it at all... I've done some research and all the info i can find is to check wires for cut or exposed wires, bad connectors, bad throttle body, gas pedal... Well I did check all that, I did find the wires that go to the airflow sensor were rubbing against a pulley and it peeled some of the plastic that covers the wires. I fixed it by putting electrical tape on them and running the wires a different way. I erased the code (P0641) and hoped that I had solved the problem, I drove it for a while and as soon as I took off it went back to "engine power reduced" after that the max speed that i reached was about 45mph. It also lights up another light besides the check engine light, its like a traction control or something. The only way that i can drive it is on 1st and 4th gear any other gear it starts shaking. I can't find any other exposed wires or anything, It also has a small fuel leak under the rear RH quarter panel (which i don't really know where its leaking from) I don't think that might be causing it though. I unplugged the battery for about an hr, when i plugged it back i drove it around the corner and about 3 minutes after driving it came back on... I don't know what else to check, by the looks of it taking it to a mechanic shop will be super expensive... Any other ideas??...😤😤. Any help will be appreciated.
 

·
Premium Member
Joined
·
6,258 Posts
Get a GM dealer to look at it. You'll know what you're getting into. That's a lot better than wasting time poking around. The code says you've got reference voltage A circuit is open. It originates in the powertrain control module. It's about an hour of shop time to diagnose. Money well spent.
 
1 - 2 of 2 Posts
Top