Modern Camaro Forums banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #1
For a long time now my car has had a noise when idle at cold engine temps and a little bit when warm.
The sound/noise is less when the engine is warm, but it is still there.
The sound/noise sounds to me like a bearing on one of the pulleys grinding, or like a belt slipping.
I took my car to my dealer last year and the service manager rode in the car while I drove.
Then when we returned to the dealership he heard the noise from belt(s)/pulley,
but said he could not determine where it was coming from.
He said I shouldn't worry about it unless it gets louder.

Well it's another season with the car now out of storage, and the sound/noise is still there.
It doesn't seem to be any worse than before, but you can definitely hear it.
It is kind of embarrassing when I am showing off my car to others because everybody hears it as the car idles.
At idle the engine should run quietly, but mine has always had this bearing grind or pulley squeal/grind noise.
I will more than likely replace the stock exhaust soon and that should give me something else to listen to besides the engine winning/grinding noise.
I would rather fix the noise, and change my exhaust for other reasons.

Anybody else having this problem?
Anybody have any suggestions about what it is or what I should do?
 

·
Registered
Joined
·
3,420 Posts
i actually had a problem like this on my 05 GTO. at idle it would do a "wah-wah-wah-wah-wah" type of grinding, wobbly sound.

they first replaced my AC compressor and that didn't fix it. then, i think they ended up trimming some of the sound deadener that those cars had under the hood near the radiator shroud cuz it was rubbing on something and that fixed it. i have the worst memory. i'll have to ask my friend who fixed it at the dealer. i wonder if V6 Camaros have a similar setup. Holden did help design these cars.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #3
Squealing/Whinning/Grinding

i actually had a problem like this on my 05 GTO. at idle it would do a "wah-wah-wah-wah-wah" type of grinding, wobbly sound.

they first replaced my AC compressor and that didn't fix it. then, i think they ended up trimming some of the sound deadener that those cars had under the hood near the radiator shroud cuz it was rubbing on something and that fixed it. i have the worst memory. i'll have to ask my friend who fixed it at the dealer. i wonder if V6 Camaros have a similar setup. Holden did help design these cars.
Thanks for the reply. I need to take her in for an oil change soon. I'll suggest they check out the AC compressor then look for any sound deadner around the shroud.
Thanks!
 
1 - 4 of 4 Posts
Top